marți, 3 aprilie 2012

Expertii UE, pacaliti de fermierii romani: incaseaza bani pentru animale pe care nu le mai au

stirileprotv.ro Cum poti sa faci milioane de eurofara mare efort? Raspunsul este simplu: din subventii pentru pasuni si animale luate de la APIA.

Legislatia incurajeaza furtisagurile si permite ca fermierii sa fie controlati aleatoriu. Asa ca multi si-au vandut vitele, dar continua sa incaseze bani europeni. Astfel de acuzatii sunt indreptate si catre un agricultor din Brasov, pe care localnicii l-au reclamat la DNA.

In satul Beia din judetul Brasov traiesc cativa oameni. Printre ei si unul dintre cei mai bogati fermieri din Romania, Gheorghe Rusu, fostul primar. Aproape un milion si jumatate de euro a primit in ultimii 3 ani ca sprijin pentru cresterea animalelor: adica mii de oi si vite.

Ce s-a intamplat cu animalele si pasunile pentru care fermierul primeste in continuare bani, numai in 2011 a beneficiat de aproape 500.000 de euro? Subventia pentru o oaie este de 40 de lei, pentru o vaca de 400 de lei, iar pentru hectarul de pamant de 280 de euro.

"Cele pe care le aveam s-au facut salamuri pana acum, carne NATO, am vandut din ea. Legea spune ca, chiar daca nu le mai am, primesc subventie pe ele pana in 2014", a declarat Gheorghe Rusu.

Acest lucru este posibil pentru ca expertii Uniunii Europene se bazeaza pe onestitatea fermierului. Dupa ce ai anuntat un anumit numar de oi, ti se da ajutorul corespunzator. Verificarile in ferme, conform legislatiei europene, se fac aleatoriu pentru a vedea daca omul mai are sau nu animalele.

Vecinii l-au reclamat pe fostul primar, iar politia face o ancheta. Unii sunt nemultumiti si ca Rusu nu ingrijeste pasunile, desi doar pentru asta a primit anul trecut un milion de lei. Pe aceste pasuni ar fi trebuit sa pasca miile de oi si bovine. Gheorghe Rusu detine pe langa terenuri, masini de lux si cateva case.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu