luni, 5 martie 2012

Anunturi online- afaceri si placere in acelasi loc

 Ziarele de anunturi au fost o afacere foarte rentabila in anii 90, fiind o recuperare a libertatilor democratice dupa care oamenii tanjeau. Dintrodata, era posibil sa vindem sis a cumparam lucruri, sa cunoastem oameni cu aceleasi interese si practic orice tip de activitate comerciala sau personala care poate sa fie promovata. Desigur, o data cu dezvoltarea internetului, aceasta activitate s-a mutat in mare parte online, datorita costurilor practic nule si usurintei cu care pot fi postate anunturile. Curba de invatare a utilizarii internetului e totusi destul de mica, astfel ca populatia urbana, tanara, adica exact publicul care de obicei vinde si cumpara produse, s-a putut adapta rapid la aceasta schimbare. Mai mult, generatia foarte tanara s-a dezvoltat in paralel cu internetul si un adolescent de 15 ani nu ar cauta un ziar de anunturi pentru a cauta ceva, ci va folosi direct un site de anunturi gratuite online.

 In comparatie, costurile unui site de anunturi si a unui ziar de acelasi profil sunt infinit mai mici. Administrarea si constructia unui site au ajuns sa coste destul de putin, o data cu dezvoltarea serviciillor legate de web. Apoi, cu un cost anual destul de mic, poate fi achizitionat spatiu de stocare suficient pentru a gazdui, la propriu, milioane de anunturi. Prin comparatie, doar publicarea unui singur tiraj al unui ziar de anunturi poate sa coste cat tariful anual de gazduire sau intregul proces de constructie si design al sitului. Un alt mare avantaj este faptul ca anunturile sunt postate instant si sunt accesibile imediat. In cazul unui ziar, trebuie asteptat pana cand articolul e preluat de personalul publicatiei si asteptat pana cand se va gasi spatiu in ziar. Daca ai de vanzare o bicicleta ori cauti sa cumperi una, poti sa vezi anunturile de cum ai intrat pe situl respectiv. In plus, e foarte usor sa comunici cu cel care a postat anuntul sau tu, ca si postator, poti fi contactat pentru mai multe detalii.

Unele situri au chiar unelte care permit licitatii si alte metode de negociere al pretului sau ale conditiilor, totul fiind rapid, gratuit si sigur. Apoi, e foarte relevant faptul ca aproape toate siturile de pe internet publica anunturi gratis. S-ar putea ca un anunt la ziar sa fie publicat contra cost, pe cand peste 90% dintre siturile de anunturi sunt gratuite. Desigur, s-ar putea ca unele situri sa preia o anumita suma din contravaloarea produsului vandut, dar si aceste cazuri sunt destul de rare.

Tipurile de anunturi prezente pe siturile de anunturi acopera practic toate domeniile. De la anunturi imobiliare la anunturi matrimoniale sau vanzari de mobila, directoarele de anunturi sunt foarte bine alimentare cu anunturi. Practic, daca vrei sa-ti cumperi o casa, sa o mobilezi si sa-ti iei si o masina, poti sa faci toata asta folosind un portal de anunturi. Cat despre acoperire nationala, chiar si un singur portal poate sa contina anunturi pentru toata tara. Toate siturile au meniuri care-ti permit sa navighezi spre sub domeniul orasului tau si poti vedea anunturile pe judete folosind comenzi simple, foarte usor de invatat de oricine.

Desigur, exista si niste riscuri legate de internet. S-ar putea ca persoanele pe care le intalnesti sa nu fie chiar oneste, fiind in cautare de oameni pe care sa-i insele, dar acesta e un risc care nu e exclusiv legat de internet. Apoi, intr-o masura mai mica, s-ar putea ca unii oameni sa invete mai greu sa foloseasca un website, dar acest caz e si el destul de rar.  


anunturi pe judete, anunturi pe judete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu