marți, 6 martie 2012

Piruete si marsuri pentru timpul liber

Parintii clujeni au gasit alternative in ritmuri de dans pentru ca fetitele lor sa nu mai piarda ore in sir in fata calculatorului sau a televizorului. Ca sa-i deconecteze pe cei mici de la internet, au mizat pe balet, majorete cu pompon sau baton.

Micile balerine se antreneaza, de exemplu, la Palatul Copiilor din Cluj. Intr-o singura grupa sunt inscrise 35 de fetite, cu varste cuprinse intre patru si sase ani, si toate asteapta cu nerabdare ora de dans.

Laura Ursu este profesoara de balet si se ocupa de fiecare fetita in parte pentru ca fiecare miscare sa fie corecta. „Deocamdata facem o introducere in balet. Le place, muncesc si prind foarte repede. Sunt incantate si au foarte multa energie, lucreaza intruna si sunt foarte dragute” spune Laura, mandra de elevele ei.

Din sala de balet trecem in sala de sport, unde gasim ritmuri mai alerte si majorete pline de entuziasm. In loc sa isi piarda timpul navigand pe internet sau in fata televizorului, aceste fete prefera sa imbine utilul cu placutul. „Am ales dansul, majoretele, pentru a face un sport in primul rand si pentru a nu sta in fata calculatorului”, spune Ana-Maria Constantinov, mamica uneia dintre majorete. Claudia Sarik, o alta mama spune ca a intrebat-o pe fiica ei ce ar vrea sa faca si a spus ca vrea sa danseze si i s-a parut o idee buna pentru disciplina. Optiunea este cu atat mai tentanta cu cat aceste cursuri costa intre 25 si 40 de lei pe luna.

In mai putin de o luna veti putea vedea si rezultatul muncii lor, la campionatul de majorete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu